Pozvánka na 13. česko-slovenské mezinárodněprávní sympozium (2. – 4. říjen 2020, Zámek Smolenice)

01.09.2020 14:47

Slovenská společnosť pro mezinárodné právo při SAV si Vás dovoluje pozvat na XIII. česko-slovenské mezinárodněprávní sympózium, které se koná pod názvem "Aktuální výzvy mezinárodního práva – mezinárodní právo před a po COVID-19" ve dnech 2. až 4. října 2020 na Zámku Smolenice.

Třináctý ročník česko-slovenského mezinárodněprávního sympózia je organizovaný Slovenskou společností pro mezinárodní právo ve spolupráci s Českou společností pro mezinárodní právo. Projekt byl podpořený i Ministerstvem zahraničních věcí a evropských záležitostí Slovenské republiky.

V souvislosti s aktuální pandémií se do popředí zájmu expertů pro oblast mezinárodního práva dostává i aktuální pandemická situace, která má svůj přirozený dosah i na mezinárodní právo. 

Cílem sympózia je vytvořit odborné fórum se záměrem prodiskutovat otázky, které ovlivňují mezinárodní právo v době pandemie a definovat oblasti, které můžou zaznamenat rozvoj pod jejím vlivem.

Letošní sympózium, rozdělené do osmi pracovních bloků během tří dnů, vytvoří dostatečně široký prostor na pestrý tematický rozvrh programu. Aktuální výzvy a hrozby, a to nejen pandemické, ale i bezpečnostní, společenské nebo enviromentální, vymezují široký okruh témat, které zapadají do rámce tohoto sympózia. 

Prostor na diskusi poskytuje také „virtualizace“ mezinárodních jednání a mezinárodní normotvorby nebo bezpečnost online prostoru obecně.
 

V rámci akce bude už tradičně vytvořen prostor i na výměnu praktických zkušeností, pohledů a názorů k aktuálním otázkam a problémům praxe mezinárodného práva. Z této odborné akce a jejich jednotlivých příspěvků bude vydána recenzovaná publikace.
 

Účastnícký poplatek  činí 90,- eur. 

V rámci poplatku je zabezpečeno ubytování, stravování a občerstvení. 

Účastnícký poplatek je možné uhradit na místě v hotovosti nebo předem převodem na účet SSMP vedený ve Slovenské spořitelně:

IBAN: SK85 0900 0000 0001 7717 5084 ;
BIC: GIBASKBX
Variabilní symbol: 1122. 

Ve zprávě pro příjemce uveďte jméno a příjmení účastníka.
 

Registrace na sympózium na: https://forms.gle/gqksSTzS7FtSJnmo6 pokud možno do 15.9.2020

Případné otázky na email: office@ssmp-ssil.org
 

Info též na: https://www.ssmp-ssil.org

 

V případě zrušení akce z důvodu nepříznivé aktuální epidemiologické situace bude zaplacený účastnický poplatek plně refundován.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 - 2024, Česká společnost pro mezinárodní právo