Návštěva soudců MSD na PF UK v Praze spojená s přednáškou „O funkci a jurisdikci Mezinárodního soudního dvora“

04.10.2010 17:00

Česká společnost pro mezinárodní právo a Česká odbočka International Law Association ve spolupráci s Katedrou mezinárodního práva Právnické fakulty UK uspořádaly dne 1. října 2010 od 11:00 přednášku s diskuzí na téma „O funkci a jurisdikci Mezinárodního soudního dvora: Jak se tvoří rozsudky a posudky hlavního soudního orgánu OSN“.

V diskuzi moderované prof. Pavlem Šturmou, předsedou ČSMP, vystoupily významné osobnosti z Mezinárodního soudního dvora v Haagu – J.E. Dr. Peter Tomka, místopředseda MSD, a J.E. Dr. Leonid Skotnikov, soudce MSD. Pro místopředsedu P. Tomku to byl současně návrat na Alma mater, protože je absolventem této fakulty a v 80. letech působil jako interní aspirant na katedře mezinárodního práva.

Přednášky se zúčastnilo velké množství zájemců z řad Společnosti, učitelé i studenti PF UK, pracovníci MZV ČR, atd. Po úvodních vystoupeních obou soudců pak následovala velmi bohatá diskuse.

Oba hosté obdrželi pamětní dar od děkana PF UK, jakož i odborné publikace, včetně nové České ročenky mezinárodního práva (CYIL.EU), právě vydané Českou společností pro mezinárodní právo.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 - 2024, Česká společnost pro mezinárodní právo