Pozvánka na 14. česko-slovenské mezinárodněprávní sympozium (23. až 25. 9. 2022, Zámek Třešť)

29.06.2022 18:25

Vážení členové ČSMP a SSMP, milí kolegové a přátelé,

dovolte, abych Vás pozval na již 14. česko-slovenské mezinárodněprávní sympozium na téma „Dopady ozbrojeného konfliktu na Ukrajině z pohledu dalších oblastí mezinárodního práva“, které je plánováno na dny 23. až 25. 9. 2022.

Obecné témat konference směřuje k posouzení dopadů ozbrojeného konfliktu z pohledu jiných odvětví mezinárodního právo, než je mezinárodní humanitární právo, a to zejména donucení a mezinárodních sankcí, mezinárodního práva lidských práv, mezinárodního ekonomického práva, mezinárodního práva životního prostředí. Vyloučené pochopitelně není ani mezinárodní trestní právo.

Po delším hledání vhodného času, místa i tématu Vám dnes mohu oznámit, že letošní, již 14. česko-slovenské mezinárodněprávní sympozium se bude konat od pátku do neděle v nedávno po rekonstrukci otevřeném zámeckém hotelu AV ČR v Třešti.

Zároveň jsme se po dobré zkušenosti z třídenního sympozia v Kúpeloch Nimnica (2018), Kroměříži (2019) a Smrekovici (2021) snažili najít takové místo, které by umožnilo konat setkání od pátečního odpoledne do nedělního oběda.  

Tento dopis je též výzvou k podávání přihlášek s tématy příspěvků, a to nejpozději do 25. 8. 2022 prostřednictvím tohoto přihlašovacího formuláře: https://forms.office.com/r/zGZ99dZCXJ

Na základě přihlášených příspěvků pak bude rozeslána konečná verze pozvánky s detailním programem. Předpokládáme, že příspěvky budou vydány ve formě recenzované publikace (kolektivní monografie podle českých kritérií hodnocení výsledků VVI).

Podobně jako u minulých setkání plánujeme:

  • příjezd účastníků v pátek 23. 9. mezi 13 a 14 hod., zahájení konference od 14:30, 1. blok, večeři a společenské setkání,
  • v sobotu 24. 9. pak pokračování pracovní části (2., 3. blok, panelová diskuse k aktualitám v mezinárodním právu, aj.), večerní grilování v zámecké zahradě (při dobrém počasí), 
  • v neděli 25. 10. pak poslední bloky a zakončení konference obědem kolem 13:00.

Vzhledem k zvýšeným nákladům spojeným s pronájmem konferenčního zařízení, ubytováním a stravováním (zrekonstruovaný hotel, inflace) bude od každého účastníka vybírán konferenční poplatek ve výši 2 500 Kč nebo 100 EUR, zbytek nákladů pokryje ze svých a sponzorských zdrojů ČSMP.

V ceně poplatku je i publikace, která vyjde na začátku roku 2023. 

Kromě toho ti z účastníků tradičních sympozií, kteří zaplatili účastnický poplatek v minulých letech a dosud si nevyzvedli publikace ze sympozia v Kroměříži, je dostanou zdarma během konference. Stačí, pokud tento zájem potvrdí v rámci přihlášky. Pro ostatní účastníky budou tyto i další publikace vydávané ČSMP k dispozici za snížené ceny.

 

Prof. JUDr. Pavel Šturma, DrSc.

předseda ČSMP

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 - 2024, Česká společnost pro mezinárodní právo