Dopis členkám a členům České společnosti pro mezinárodní právo

25.03.2020 18:14

Vážené členky, vážení členové České společnosti pro mezinárodní právo,

I když okolnosti zatím přednáškám a setkáním ČSMP v letošním roce příliš nepřejí, dovolte nám krátké ohlédnutí za rokem uplynulým, který byl na odborné akce a další aktivity ČSMP velmi bohatý.

Pozvání ČSMP k vystoupení přijali např. Sir Christopher Greenwood, dr. Martin Smolek, prof. Rainer Hofmann, prof. Heorhiy Dynys, dr. Petr Válek a Mgr. Martina Filippiová. Diskutována byla aktuální i tradiční mezinárodněprávní témata jako budoucnost mezinárodního soudnictví, otázky investiční arbitráže, nejnovější judikatura Mezinárodního soudního dvora nebo průběh a závěry letního setkání Smluvních stran Smlouvy o Antarktidě v Praze.

V říjnu 2019 uspořádala ČSMP v prostorách Justiční akademie v Kroměříží 12. česko-slovenské mezinárodněprávní sympozium. A snad lze jménem organizátorů neskromně říci, že se jednalo o podařené setkání, které nabídlo účastníkům řadu inspirativních myšlenek a nových pohledů na řešení sporů podle mezinárodního práva. V letošním roce bude dokončena a vydána odborná monografie, která přinese hlavní poznatky ze sympozia i těm zájemcům, kteří se sympozia nezúčastnili.

Světlo světa spatřil v roce 2019 již 10. ročník České ročenky mezinárodního práva veřejného a soukromého (www.cyil.eu). Výzva k zasílání abstraktů do 11. ročníku (2020) už byla zveřejněna (termín do 30. 4. 2020), s vydáním ročenky počítáme stejně jako v předchozích letech na podzim tohoto roku.

Abychom mohli činnost společnosti realizovat, žádáme Vás o úhradu členských příspěvků. Výše členského příspěvku je 500,- Kč (snížený příspěvek studentů je 250,- Kč). Příspěvky prosím zasálejte na bankovní účet ČSMP u České spořitelny, a.s., číslo účtu 1937706349/0800. Za Vaše příspěvky a dary předem děkujeme.

S ohledem na platnou právní úpravu spolkového práva si vás dovolujeme upozornit, že nemáte-li dále zájem být členem ČSMP, můžete ze Společnosti vystoupit, a to formou písemného prohlášení zaslaného na adresu Společnosti. Členové, kteří neuhradí včas svůj členský příspěvek, budou vyzváni úhradě v dodatečné lhůtě a v případě marného uplynutí dodatečné lhůty jejich členství v ČSMP zanikne v souladu s § 238 NOZ.

S pozdravem,

prof. JUDr. Pavel Šturma, DrSc., předseda ČSMP
JUDr. Ing. Zuzana Trávníčková, Ph.D., hospodářka ČSMP

Zpět

Vyhledávání

© 2009 - 2024, Česká společnost pro mezinárodní právo